Čestitke povodom 12 jula -dana „Luke Kotor“ A.D. Kotor i 33 godine od njenog osnivanja.

Štampa


Danas Luka Kotor slavi 33 godine od njenog osnivanja. Tim povodom u ime Odbora direktora i svoje lično ime čestitam svim zaposlenima i akcionarima dan kompanije i 33 godine od njenog osnivanja u smislu privrednog subjekta.

Međutim, Kotor kao luka koja prihvata i ispraća brodove u arhivskim spisima se pominje još u II polovini XII  vijeka, a sredinom XIX vijeka uspostavlja se redovan pomorski saobraćaj između Luke Kotor i drugih luka na Jadranu.U svojoj dugoj istoriji imala je Luka Kotor svojih uspona i padova koje je znala da prevaziđe i iz problema izađe još uspješnija. Iskreno se nadam da će tako biti i ovog puta, obzirom da smo pretrpjeli težak finansijski udarac koji nam je nanjela pandemija covid 19 u 2020.godini , a koja  se na žalost nastavlja  i u ovoj godini.

Kruzing turizam kao privredna grana na kojoj je godinama unazad počivao razvoj i uspjeh luke Kotor je zaustavljen, usled čega kompanija bilježi ogromnu štetu.

Menadžment Luke Kotor, ali i zaposleni u kompaniji čine velike napore da „Luka Kotor“ opstane i da se sačuva za buduće generacije  i pored svih teškoća i izazova sa kojima se suočava u ovom vremenu.

Optimisti smo jer znamo da ćemo zajedno : uprava, zaposleni i akcionari prevazići ovu krizu i Luku Kotor ponovo dovesti u red najuspješnijih kompanija u Crnoj Gori. U to ime još jednom čestitke povodom dana „Luka Kotor“ A.D. Kotor, uz najavu prvog dolaska kruzera kojeg očekujemo u subotu 17.jula ove godine.

Neka nam je sa srećom !


 Predsjednica Odbora direktora

Ljiljana Popović Moškov