21.03.2016.

Štampa


Jutros je u našu luku uplovio Viking Star, brod kompanije Viking Cruises, koji je u Kotor doveo 901 putnika i 465 članova posade. Ovaj brod dužine 228.2 metra i bruto tonaže od 47842 prvi je od tri sagrađena broda ove kompanije u brodogradilištu Fincantieri Marghera. Sredinom ove godine ovom brodu  maksimalnog kapaciteta od 930 putnika biće pridružena još dva broda i to Viking Sky i Viking Sea.

U osmišljavanju novih brodova, Viking ima ugrađene popularne elemente iz svog inovativnog dizajna namijenjenom za riječne brodove, kao sto je unutrašnja/spoljašnja Aquavit Terrace trpezarija. Za razliku od mnogih kruzera, Viking Star nudi posmatračku zonu Explorer Lounge.

Sve kabine imaju balkone i veće su od standardnih veličina. Na brodu se nalazi bazen sa staklenim krovom, koji se otvara prilikom lijepog vremena, a zatvara pri lošim vremenskim uslovima, te glavni restoran gdje se prozori mogu kontrolisati pritiskom na dugme. Pored navedenog tu su i Armagnac bar i spa centar sa sniježnom sobom i saunom.

Putnici na brodu mogu uživati u kazinu ili svečanim večernjim zabavama. Tu je i dječija igraonica za najmlađe.

Pored glavnog restorana, na brodu postoji još nekoliko njih kao sto su The Chef's Table i Manfredi's Italian Grilland The Kitchen Table.